Dryneedling

Dankzij Dry Needling laat je bepaalde punten in je spieren ontspannen. Zo kunnen chronische pijnklachten of sportblessures sneller behandeld worden. De voornaamste klachten zijn:

  • Pijnlijke verhardingen van de spieren
  • Moeilijk ontspannen van de spieren
  • Chronische pijnklachten in de spier
  • Sport – of overbelastingsletsels

Dry needling is een behandeling waarbij we met een naald de spierpijn of klachten van de patiënt gaan verlichten. Dry needling werkt op specifieke punten, de zogenaamde triggerpoints. Het doel van de behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints.

Het prikken van de naald voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kan je terug gemakkelijker bewegen. Het is niet hetzelfde als accupunctuur. Bij accupunctuur baseren ze zich op het terug in balans brengen van energiebanen en meridianen. Dry needling beoogt een mechanisch effect op de anatomische myofasciale structuren.

Dry Needling

Dankzij Dry Needling kunnen chronische pijnklachten of sportblessures sneller behandeld worden.

Maak een afspraak

Kine Otegem is een gespecialiseerde praktijk die zich richt tot patiënten met fysieke klachten van uiteenlopende oorsprong. Contacteer ons via het formulier of bel ons op.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×